نحوه اجرای کلی لایه ایزوگام
ابتدا میبایست سطح مورد نظر از هرگونه متریالی که موجب اخلال در شیببندی میشود زدوده شود مانند ملاتهای چسبیده به کف و سپس باید سطح پشت بام به وسیله جارو نظافت شود. به صورتی که هر گونه خاک یا تکههای جدا شده از سطح در محل نباشد.
– خشک بودن و عدم رطوبت سطح کار اولین شرط شروع نصب میباشد.
– ترکها در صورتی که بزرگتر از یک سانتیمتر باشند با خمیر ماستیک و یا سیمان پر شوند.
– در صورت نیاز (شوره شدن یا صیقلی نبودن زیر کار) در هر متر مربع ۵۰۰ گرم خمیر پرایمر (Primer) میزنیم.
– پس از خشک شدن کامل خمیر به طوری که به دست نچسبد، کار را ادامه میدهیم.
– اندازهگیری از محل ناودان شروع میشود. سطح کار را به فاصلههای عرضی ۹۰ سانتیمتر علامتگذاری میکنیم.
– یک تکه لایه به ابعاد ۵۰ ×۵۰ بصورت قیفی داخل ناودان نصب میکنیم.
– در جلو ناودان یک متر مربع لایه نصب میکنیم.
– زیر هر کدام از منابع آبی مثل چیلر یا کولر تک لایههای دو متری نصب میشود.
– لایه اصلی را باز و مقابل ناودان شروع به نصب مینماییم. در زمان اجرا باید رول ایزوگام را که طول آن ۱۰ متر است باز کرده و به دو قسمت ۵ متری از دو طرف جمع کرده و از نقطه وسط شروع به نصب کنیم. دلیل این کار این است که اگر از یک سر لایه شروع به نصب کنیم، خط تنظیم آن تراز نمیشود و لایه کج نصب میشود.
– نصب همیشه از خط القعر محل به سمت بالاترین نقطه محل انجام میشود.
– بصورت چپ و راست حرکت میکنیم به صورتی که عایق، ردیف چپ و راست لایه نصب شده و لبههای آن را به مقدار ۱۰ سانتیمتر پوشش میدهد.
– در کنجها و گوشهها باید نهایت دقت صورت گیرد تا لایه کامل و بدون فاصله یا اصطلاحاً باد افتادگی به محل نصب گردد.
– همپوشانی دو لایه کنار هم باید ۱۰ سانتیمتر باشد.
– گونیا بودن گوشه ها بسیار با اهمیت است بخصوص د رمحل هایی که میبایست با سنگ یا کاشی و یا سرامیک و … پوشانده شود.
قسمتی که باید با مشعل گرم شود با نایلون پوشیده شده است. اگر نایلون ضخیم باشد باید کنده شود و اگر نازک باشد باید با حرارت جدا شود. دقت شود که اگر حرارت بیش از حد نیاز داده شود، باعث سوختن تیشو و پلیاستر داخل لایه میگردد. همچنین در صورتی که کمتر از حد معمول حرارت داده شود، عایق کاملاً به سطح کار نچسبیده و باعث نفوذ آب و رطوبت به زیر عایق میگردد.
– پس از حرارتدادن و تنظیم عایق در محل مورد نظر، از نقطه وسط عرض آن با فشار پا یا دست، لایه را به دو طرف هدایت و صاف میکنیم به طوری که چین و چروک و هوا گرفتگی ایجاد نشود و مطمئن شویم که عایق به سطح مورد نظر کاملاً چسبیده است.
– آخرین مرحله، جوشکاری همپوشانیهای عایق نصب شده است که باید با دقت فراوان با شعله کم مشعل و به کمک کمچه انجام شود.
– برای باز کردن بعضی از رولهای عایق که دچار چروک خوردگی شده یا اصطلاحاً پاشنه داده و پایین رول لایه به هم چسبیده است باید بوسیله مشعل حرارت داده شود و به آرامی باز شود، در غیر این صورت باعث پارگی عایق میشود.
– پس از اجرای عایق، محل آبروها با وسایل مناسب مسدود گردد (مثلا گچ). سپس سطح مورد نظر جهت تست، آبگیری شود. پس از گذشت ۲۴ ساعت چنانچه نشتی از جایی مشاهده نگردید، کار مورد تایید است
– در سرویسها اتصال ایزوگان به کم درب ها با دقت بالا میبایست صورت گیرد. هم صحیح بودن اتصال و هم عدم انباشت متریال در محل اتصال و همچنین عدم سوختن کم های چوبی میبایست لحاظ گردد
تهیه و تنظیم شرکت ایزوگام شرق
بدون دیدگاه